Prezentare

Din 1991

Scurt istoric al infiintarii si autorizarii institutiei noastre

In 1991 cand multi dintre romani abia se dezmeticeau dupa anii grei de comunism, iar comunistii incercau sa-si ocupe functii in noile structuri, cu totii incercand sa afle ce este economia de piata, ce este democratia, ce inseamna autonomia, celebrul Profesor Universitar Doctor Ing. Stefan Dumitrascupunea bazele infiintarii celei mai prestigioase institutii de invatamant superior privat din Romania, creata dupa modelul institutiilor occidentale si adaptata posibilitatilor si nevoilor societatii romanesti postdecembriste. In chiar fosta locuinta a celebrului profesor, astazi casa memoriala, capata personalitate juridica (fiind si astazi sediu juridic) Institutul Academic de Consultanta, Instruire, Editura si Servicii “Tehnoeconomia Europeana” denumire ce s-a modificat incepand cu data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana in CENTRUL INTERNATIONAL PENTRU INVATAMANT SUPERIOR TEHNOECONOMIA EUROPEANA, avand ca obiect principal de activitate INVATAMANTUL SUPERIOR UNIVERSITAR desfasurat in cadrul universitatii UNIVERSITATEA INTERNATIONALA DESCHISA “TEHNOECONOMIA EUROPEANA” ACADEMIA DE TEHNOECONOMIE SI COOPERARE ROMANO-AMERICANA.

Judecatoria sectorului 2 (singura autoritate competenta la acea data sa acorde autorizari) acorda prin sentinta civila 1981/10.07.1991 autorizare de functionare definitiva, sentinta ce este publicata in Monitorul Oficial al Romaniei partea a IV-a anul II – nr, 114 din 6 mai 1992. Au urmat pasii grei ai tranzitiei romanesti, tranzitie ce in tara noastra pare a nu se mai termina. Cu toate greutatile tranzitiei si piedicile puse de fostii comunisti reactivati, institutia s-a dezvoltat rapid, reusind in anul 2002 sa inaugureze cel mai modern sediu pentru Invatamant din România, in strada Parintele Galeriu (fosta Venerei), nr.6C, sector 2, Bucuresti. La scurt timp dupa finalizarea sediului, Ministerul Justitiei – Oficiul National al Registrului Comertului elibereaza noul certificat de inmatriculare cu codul unic in care se precizeaza foarte clar obiectul principal de activitate: Invatamant superior COD CAEN 8030.

Vrand parca sa confirme realizarile acestei institutii, institutie care de la infiintare si pana in prezent a facut reforma in invatamantul romanesc, confruntandu-se cu zeci de piedici din partea birocratilor ce inca mai sunt pe posturi in sistemul de stat, Uniunea Europeana obliga propriu zis statul roman sa recunoasca existenta invatamantului prin corespondenta, invatamant al carui intemeietor a fost chiar fostul Rector al Universitatii noastre Prof. Univ. Dr. Ing. Stefan Dumitrascu.
Odata cu recodificarea activitatilor economice in anul 2008 institutia noastra primeste reconfirmarea recunoasterii activitatii desfasurate Invataman Superior Universitar cod CAEN 8542 (vezi noul certificat de inregistrare)

Modificarea nomenclatorului activitatilor economice din Romania la solicitarea Uniunii Europene din 2002 a incurajat la studiu un numar foarte mare de persoane ce s-au alaturat astfel sutelor de mii de oameni din intreaga lume ce invata in sistemul deschis prin corespondenta. Incepand din 2004 invatamatul la distanta F.F.D.C. (fara frecventa la distanta prin corespondenta) este marca inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.